Sep 29, 2013

0 "PrivatBank" Android aplikācijas drošības caurums.


Aleksejs Mohovs (Алексей Мохов) ir atradis drošības ievainojamību iekš Android aplikācijas „Приват24”.
Šī aplikācija pieder PrivatBank , Ukrainas filiālei un ir domāta , lai klienti no sava mobīlā tālruņa varētu veikt darbības ar savu kontu un tā līdzekļiem.
Par šo ievainojamību , Aleksejs brīdināja bankas drošības nodaļu, taču – ak pārsteigums, tagad no bankas puses viņam draud tiesu darbi, par krāpniecību.




Kāpēc? Tāpēc , ka drošības cauruma demonstrācijas laikā, kura notika priekš bankas drošības dienesta, Aleksejs pārskaitīja no sveša konta uz savu kontu naudas summu, apejot bankas drošības sistēmu.

Zemāk tulkotā intervija ar Alekseju.

Ko tev atbildēja bankas drošības nodaļas darbinieki?

Neko, jo viņiem nav IT drošības speciālistu, kuri rūpētos  par drošību pret kiberuzbrukumiem. Tāpēc bija grūti un sarežģīti jebko paskaidrot, pat pēc manas uzlauzšanas demonstrācijas viņi tikai pārsteigumā plātīja rokas. Lai gan kopējais priekšstats par viņiem palika pozitīvs.

Ar ko viss beidzās? Vai tevis sniegtā informācija, bija pietiekama, lai izlabotu drošības caurumu mobīlajā aplikācijā?

Es neaprakstīju tehniskās detaļas, bet tikai nodemonstrēju, jo drošības dienestā nav darbinieku, kuri spētu saprast aplikācijas kļūdas programmēšanas līmenī.
Viss beidzās ar to , ka es uzrakstīju paskaidrojuma vēstuli PrivatBank vadītājam, kurā arī iekļāvu visu to informāciju, kuru biju jau sniedzis bankas drošības dienestam. Pašsaprotami, pierakstīju klāt, ka interesanta piedāvājuma gadījumā  no bankas puses, esmu gatavs palīdzēt izlabot šo mobīlās aplikācijas kļūdu. Šodien drošības dienesta vadītājs tiksiess ar bankas vadību, lai apspriestu šo jautājumu. Tas arī viss.

Ja viss bija tā, tad kāpēc PrivtBank ir publiski paziņojusi, ka sākumā ir bijuši uzlauzšanas mēģinājumi no jūsu puses un tikai pēcāk jūs vērsāties pie bankas drošības dienesta?

Nu jā, bankā visi ir šokā un protams , ka viņiem ir kaut kas jāsaka, lai būtu ilūzija – viņi kaut ko dara, kaut ko risina.

Hmm, loģiski. Tātad no tavas puses netika veiktas krāpnieciska rakstura transakcijas?

Testēšanas nolūkos , es pāris reizes mēģināju veikt naudas pārskaitīšanas transakciju, izmantojot tikai 4. kartes pēdējos  ciparus. Tas man arī veiksmīgi sanāca.
Taču lai nevienu neapzagtu, es veicu pārskaitījumu uz savu bankas karti. Pēc veiksmīgas transakcijas, par to veicu ierakstu bankas Twitter lapā un arī kāda bankas darbinieka Twitter lapā.
Visas šīs darbības vēlāk tika izstāstītas un paskaidrotas bankas drošības dienestam tikšanās laikā.
Pietam tikšanās laikā ar bankas drošības dienestu es piedāvāju nodemonstrēt,kā iespējams veikt transakciju tieši bankas filiāles vadītāja konta, taču par to drošības dienests tikai pasmējās, uztverot to kā joku.
Demonstrācijas laikā ,es piedāvāju visu drošības apiešanas procedūru veikt no drošības dienesta darbinieka tālruņa, taču uz šo piedāvājumu viņš atjokojās, ka nevēlās lai es viņu apzogot. Tāpēc demonstrāciju nācās veikt no sava tālruņa un sava konta.

Tātad, tas ko banka ir nosaukusi par „krāpnieciska rakstura transakcijām” ir tikai tavas testēšanas sekas, kad tu mēģināji veikt transakciju no viena konta uz otru?

Lai pierādītu ievainojamības esamību, ir nepieciešams veikt testus. Priekš tā, uz labu laimi no PrivatBank datu bāzes tika paņemti viena cilvēka dati (es pat vairs neatceros viņa uzvārdu, bet laikam sākās uz U burtu). Testēšana pierādīja, ka ievainojamība ir. Taču visa šī informācija tika aprakstīta iesniegumā, kuru rakstīju bankas vadībai.

Tas ir , tu vienkārši pārskaitīji naudu no viena cilvēka konta, tikai priekš ievainojamības demonstrācijas? Kāda bija šī summa?

Apmēram 430 vai 450 grivnas. Pietam , šī naudas summa uzreiz tika atgriezta īpašniekam atpakaļ, pārskaitot uz viņa kontu.

Ok. Paldies tev par komentāriem. Cerams ka šī situācija ar nesaprašanos tiks veiksmīgi atrisināta.

UPDATE :
Aleksejam Mohovam banka piedāvā darbu un ir paziņojusi, ka bankai nav pret viņu nekādu pretenziju.
Raksts : LINKS
Arhīva versija : LINKS



Šī informācija nekādi neattiecās uz Latvijas "PrivatBank" filiāli, 
jo viņi nelieto šo Android aplikāciju.
Raksts ir tulkots no kpishnik.kpi.ua vietnes.

Papildus vietnes ar informāciju par šo lietu : 






0 comments :

Post a Comment

Comment: